Προβληματισμός στην τοπική κοινωνία της Αρτέμιδας για το πιθανολογούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

Τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει δρομολογήσει το κλείσιμο υποκαταστημάτων της με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που διαπιστώνουν διαρκώς --είτε στον τομέα της ασφάλειας με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων, είτε με ενέργειες παρόμοιες με αυτήν της Εθνικής Τράπεζας- να δημιουργούνται ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών.

Σε περίπτωση που οριστικά ληφθεί απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αρτέμιδας, αυτό θα συντελέσει σε υποβάθμιση και αποδυνάμωση της οικονομικής λειτουργίας όχι μόνο της συγκεκριμένης πόλης και του Δήμου αλλά ευρύτερα της περιοχής, επιφέροντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους, στους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες που το καλοκαίρι αυξάνονται κατά πολύ.

Ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι, που εισπράττουν τις συντάξεις τους, με το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα ταλαιπωρηθούν πολύ, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κάθε μήνα πολλά χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπρόσωπων αρχών και υπηρεσιών, φορέων επαγγελματιών και κατοίκων είναι δικαιολογημένες και τις στηρίζουμε.

Είναι επιβεβλημένο η Εθνική Τράπεζα να συνεχίσει τη λειτουργία του καταστήματός της στην Αρτέμιδα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της απρόσκοπτης καθημερινότητας των πολιτών.