Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο ΜΕΤΡΟ για εργαζόμενους και τουρίστες

Το ΜΕΤΡΟ αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό μέσο εξυπηρέτησης των εργαζομένων για την προσέλευσή τους στην εργασία τους και απόλυτα ταυτισμένο με την καθημερινότητα των πολιτών, που σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες προσπαθούν για το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως, αυτό το αξιόπιστο μέσο που σχετίζεται με τη συνολική μετακίνηση των πολιτών, κατάφερε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να το μεταβάλλει μέσα σε μία ημέρα σε μέσο συνεχούς ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και χαοτικής κατάστασης.

Η αλλαγή που επέφερε η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» το τελευταίο διάστημα στον τρόπο μετεπιβίβασης των επιβατών από και προς το Αεροδρόμιο, όπου τουρίστες με κάθε είδους αποσκευές αναγκάζονται να σταματούν στον Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, για να μεταφερθούν από την μία πλατφόρμα στην άλλη, προκειμένου να ταξιδέψουν προς και από το αεροδρόμιο, δημιουργούν καθημερινά εικόνα χάους και ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβαίνοντες που στριμώχνονται σε όλους τους χώρους του ΜΕΤΡΟ.

Η κατάσταση πραγματικά είναι τραγική και αδικαιολόγητη και αφήνει πολλαπλές αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας από όλο τον κόσμο, ενώ επιβαρύνει την καθημερινότητα των χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ και ιδιαίτερα τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, που τα τελευταία χρόνια είχαν βρει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς για να μετακινούνται.

Με το δεδομένο ότι το ΜΕΤΡΟ συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των οδικών αξόνων από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, στην μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι κατανοητό ότι είναι κομβικής σημασίας η άρτια λειτουργία του όπως άλλωστε πρέπει να είναι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Επομένως είναι αποφασιστικής σημασίας η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρουν άμεσα το προηγούμενο καθεστώς επιβίβασης και μετεπιβίβασης στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, αποκαθιστώντας την καθημερινότητα των πολιτών και την ομαλή μετακίνηση των χιλιάδων τουριστών.