Οι ερωτήσεις σας, οι απαντήσεις μου

Τι Ελλάδα θέλουμε
Μια Ελλάδα ισχυρή με πολιτική σταθερότητα
Μια Ελλάδα που θα διασφαλίζει τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Ένα Κράτος που λειτουργεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Ένα δίκαιο Κράτος για όλους

Πως θέλουμε την επόμενη μέρα

Εάν ο πολίτης θα έχει το μισθό του, τη σύνταξη του. Εάν οι νέοι θα βρουν δουλειά. Εάν οι θυσίες που έκανε ο Έλληνας πολίτης αυτά τα χρόνια δεν πάνε χαμένες. Εάν θα έχει πρόσβαση σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα παρέχει κάλυψη σε όλους. Εάν θα υπάρχει ένα ισχυρό δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας. Εάν υπάρχει ανάπτυξη βιώσιμη που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Εάν η Ελληνική Οικογένεια θα ανακουφιστεί από τα βάρη. 

Γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο

Ήταν μια βόμβα που έσκασε στα χέρια της Κυβέρνησης του 2009 αλλά είχε πυροδοτηθεί νωρίτερα.
Η ιστορία του Κράτους δεν ξεκινάει το 2009 είναι οι παθογένειες του παρελθόντος. Ο Καραμανλής μέσα σε 5 χρόνια Κυβέρνησης (2004-2009) κατέρρευσε δημοσιονομικά τη χώρα (Αύξηση πρωτογενών δαπανών, έλλειμμα προϋπολογισμού, πρωτογενές ελλείμματος, δημόσιου χρέους). Όταν οι ίδιοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, έκλεισαν μεσάνυχτα τη βουλή (καλοκαίρι του 2009) και πήγαν εσπευσμένα σε εκλογές.
Όλα αυτά ήταν η αιτία που τα επιτόκια ανέβηκαν στα ύψη και ουσιαστικά έθεσε την Ελλάδα εκτός αγορών.
Το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας της χώρας να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.
Η χώρα, όφειλε, είτε να βρει τρόπο να πληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, είτε να κηρύξει άτακτη πτώχευση και να μπαίναμε όλοι σε άγνωστες περιπέτειες.
Δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία και αγώνα του Γιώργου Παπανδρέου όταν όργωσε όλο τον κόσμο για να δείξει ότι είναι ένα πρόβλημα της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας.

Γιατί με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Είναι μια Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος!
Με συνέπεια και αποφασιστικότητα διεκδικεί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και θα μας οδηγήσουν στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Είναι το Κίνημα που στηρίζεται στη Δημοκρατία, στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια, στη συμμετοχή.


Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009-2011 επέβαλε μεταρρυθμίσεις που ήδη σήμερα προσφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, της Διαφθοράς, της Παραοικονομίας και συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Ενδεικτικά επιτεύχθηκαν:

-Ο περιορισμός του κράτους (απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση διπλοθεσιτών, κόψιμο στις συντάξεις μαϊμού) και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη
-Μείωση κρατικών δαπανών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με έλεγχο των προμηθειών στον χώρο της υγείας, δραστική μείωση κρατικοδίαιτων συμβούλων και λειτουργικών δαπανών
-Διαφάνεια παντού μέσα από το νόμο «Διαύγεια», τις ηλεκτρονικές προμήθειςες και της ανοιχτής διακυβέρνησης (OpenGov) αλλά και της θωράκισης του ΑΣΕΠ χωρίς παράθυρα για ρουσφετολογικές προσλήψεις αλλά και ανοιχτή διακυβέρνηση
-Έγινε η αρχή για πιο γρήγορη και πιο δίκαιη απονομή δικαιοσύνης αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε κάθε υπαίτιος να τιμωρείται όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον έχοντας απέναντι το σύνολο της αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει όμως να αγνοήσουμε ότι πάρθηκαν σκληρά μέτρα που σε κανένα δεν ήταν αρεστά (μείωση συντάξεων, μισθών, διαθεσιμότητα, αυξημένα φορολογία)

 

Προτεραιότητες σε προβλήματα Αττικής

Ανατολικά: παντελής έλλειψη αποχέτευσης και όχι μόνο. Δεν έχουμε νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν. Η λειτουργία του αεροδρόμιου Ελ.Βενιζέλος παρά τα θετικά επιβαρύνει με θόρυβο και μόλυνση την περιοχή χωρίς να δίνει τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά στους Δήμους των Μεσογείων.
Βόρεια: το έγκλημα του Ασωπού συνεχίζεται. Τα διόδια επιβαρύνουν καθημερινά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Δυτικά: λειτουργία ΧΥΤΑ, όλα τα σκουπίδια της Αττικής στην περιοχή μας. Το Θριάσιο Πεδίο με τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων προκαλούν περιβαλλοντικά ζητήματα και υποβαθμίζουν την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων.


Ακόμα οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής και όχι μόνο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά
1. Με την ανεργία σε πολύ υψηλά ποσοστά στην συντριπτική πλειοψηφία σε νέα παιδιά.
2. Αδυναμία πληρωμής φόρων και δανείων
3. Με την εγκληματικότητα να αυξάνεται αλματωδώς και την ανασφάλεια του πολίτη.
4. Με την δραματική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.
5. Με παγωμένα σχέδια πόλης.
6. Υλοποίηση έργων υποδομής

Γιατί ζητάω τη στήριξή σας

Αισθάνομαι την ευθύνη για την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία , τους προβληματισμούς. Έχοντας για όπλα μου την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την διαφάνεια και την σκληρή δουλειά ζητάω την στήριξη σας για να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια μας. Να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα για την βελτίωση της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Αν πιστεύετε ότι ήμουν συνεπής στις πράξεις μου, ανταποκρίθηκα στις δικές σας απαιτήσεις και θεωρείτε ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω στην Περιφέρειά μας και στους συμπολίτες μας, ζητώ την στήριξή σας για άλλη μια φορά.

Να είστε σίγουροι ότι η φωνή σας, ήταν και θα είναι φωνή μου.