Γιατί ζητάω την στήριξή σας

Με το ΚΙΝΑΛ για την Ελλάδα που θέλουμε

Η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές για να πάει μπροστά. Στα 10 χρόνια κοινωνικής και οικονομικής κρίσης έγιναν πολύ λίγα σε σχέση  με όσα χρειάζονταν για να μας απαλλάξουν μια και καλή από τα μνημόνια και να μας δώσουν πίσω την οικονομική μας ανεξαρτησία και το κυριότερο την αξιοπρέπειά μας.

Η χώρα χρειάζεται δίκαιη και διαφανή φορολόγηση, δίκαιη και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, δραστική μείωση της ανεργίας, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καλύτερη υγεία και παιδεία, μείωση της εγκληματικότητας και αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τις αξίες και τα πιστεύω μου. Αποτελεί τη συνέχεια ενός πολιτικού φορέα που πρόσφερε πολλά στην πατρίδα και στον πολίτη.

Που έκανε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα προσφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, της Διαφθοράς, της Παραοικονομίας και συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Παρά τα προβλήματα και λάθη του παρελθόντος, το κίνημά μας είναι αυτό που άλλαξε την Ελλάδα.

Δημιουργήσαμε δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες.

Δημιουργήσαμε μια νέα Ελλάδα.

Με μεγάλες, πρωτόγνωρες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Σήμερα είμαστε και πάλι παρόντες, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, και συμμέτοχοι, σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα λέμε όχι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Είμαστε με τον απλό πολίτη, τον καθημερινό άνθρωπο, που παλεύει για μια καλύτερη ζωή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πολιτεύονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια. Τους είδαμε στην πράξη και έχουν τεράστια ευθύνη. Εμείς έχουμε κάνει αυστηρή αυτοκριτική και έχουμε πληρώσει το τίμημα.

Σήμερα έχουμε το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, έχουμε την εμπειρία, τα στελέχη και τις προτάσεις να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά όπως κάναμε πάντα.

Και για την Ανατολική Αττική η επόμενη ημέρα μπορεί να είναι καλύτερη.

Με καλύτερες υποδομές, με λιγότερη εγκληματικότητα και ανασφάλεια, με μέτρα συνολικής πολιτικής προστασίας που θα προφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία μας, με ανάπτυξη και έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας σε πολλαπλά επίπεδα. Οι καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιρού δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Οφείλει η νέα κυβέρνηση να δείξει μέριμνα στους πληγέντες, να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να διαμορφώσει την περιοχή συνολικά με σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο. Όσα τραγικά βιώσαμε δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ!

Όλα αυτά που είναι ζητούμενα χρόνων και πολλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί, θέλω και προσδοκώ να γίνουν, ώστε να συμβάλλουν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

Πάντα αισθανόμουν την ευθύνη για ενεργό συμμετοχή στα κοινά και πάντα θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία, τους προβληματισμούς του.

 Έχοντας για όπλα μου την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και τη σκληρή δουλειά ζητάω την στήριξη σας για να εκπροσωπήσω την Ανατολική Αττική. 

Για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να βελτιώσουμε την κοινωνία και την καθημερινότητά μας.

 

Προβληματισμός στην τοπική κοινωνία της Αρτέμιδας για το πιθανολογούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

Τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει δρομολογήσει το κλείσιμο υποκαταστημάτων της με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που διαπιστώνουν διαρκώς --είτε στον τομέα της ασφάλειας με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων, είτε με ενέργειες παρόμοιες με αυτήν της Εθνικής Τράπεζας- να δημιουργούνται ποικίλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών.

Σε περίπτωση που οριστικά ληφθεί απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αρτέμιδας, αυτό θα συντελέσει σε υποβάθμιση και αποδυνάμωση της οικονομικής λειτουργίας όχι μόνο της συγκεκριμένης πόλης και του Δήμου αλλά ευρύτερα της περιοχής, επιφέροντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους, στους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες που το καλοκαίρι αυξάνονται κατά πολύ.

Ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι, που εισπράττουν τις συντάξεις τους, με το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα ταλαιπωρηθούν πολύ, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κάθε μήνα πολλά χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπρόσωπων αρχών και υπηρεσιών, φορέων επαγγελματιών και κατοίκων είναι δικαιολογημένες και τις στηρίζουμε.

Είναι επιβεβλημένο η Εθνική Τράπεζα να συνεχίσει τη λειτουργία του καταστήματός της στην Αρτέμιδα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της απρόσκοπτης καθημερινότητας των πολιτών.

Άμεσα μέτρα για να αλλάξει το σκηνικό της εγκληματικότητας στην Ανατολική Αττική

Τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια των πολιτών έχουν αναδειχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας ενώ ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής φαινόμενα εγκληματικότητας είναι καθημερινό φαινόμενο.
Με την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων αλλά και έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, κάτι που δοκιμάζει τις αντοχές των μελών της Αστυνομίας, οι οποίοι καταβάλλον τιτάνιες προσπάθειες, προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά, η Αστυνομία παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες και συχνά επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όμως σε ό,τι αφορά τις κλοπές σε σπίτια και σε μαγαζιά, το πρόβλημα γιγαντώνεται και δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και ευρύτερα του κάθε πολίτη, σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον όπου η καθημερινότητα καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη.
Τίθεται επομένως κρίσιμο το θέμα της συγκροτημένης και ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρχει έλεγχος και περιορισμός της εγκληματικότητας χωρίς μέσα και -το κυριότερο- χωρίς επαρκές προσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται επαναπροσδιορισμός του επιχειρησιακού σχεδιασμού ειδικά για την Ανατολική Αττική με έμφαση στον Δήμο Αχαρνών, στα βόρεια της περιφέρειας αλλά και σε αραιοκατοικημένες περιοχές, σε όλο το εύρος της Ανατολικής Αττικής.
Απαιτείται συνεργασία Πολιτείας, Αστυνομίας και Αυτοδιοίκησης για να μειωθεί δραστικά το φαινόμενο.
Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν υπάρχει μια συνολική αντιμετώπισή του από ένα Κράτος συγκροτημένο, υπεύθυνο, ευέλικτο, όπου οι δομές του λειτουργούν επαρκώς, με υπευθυνότητα και συγκεκριμένους στόχους.
Επίσης πρέπει να εφαρμοστούν πρακτικές που χρησιμοποιούνται από τα σύγχρονα κράτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μέσα κυρίως από περιβαλλοντικούς σχεδιασμούς και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.
Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική. Οι παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνουν πολύπλευρες αισθητικές επεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της παραβατικότητας.
Φυσικά όλα αυτά χρειάζονται σχεδιασμό, όραμα, προσήλωση στους στόχους, κάτι που την επόμενη ημέρα των εκλογών όποτε αυτές κι αν γίνουν, θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι και να υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού.
Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε ήταν εκείνο που πέτυχε στο παρελθόν ουσιαστικά αποτελέσματα στο διαχρονικό πρόβλημα της εγκληματικότητας και για πολλά χρόνια μετά οι πολίτες βίωναν ένα καλύτερο αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα τους. Σήμερα το ΚΙΝΑΛ έχει ουσιαστικές προτάσεις για αυτό το σύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, που είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στο σύνολό του.

Πολιτικός πολιτισμός στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική

Το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ζωή της χώρας, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο αλλά και ευρύτερα στον δημόσιο διάλογο, παρατηρούνται φαινόμενα έντονων πολιτικών συγκρούσεων και φανατισμών, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο σκηνικό πέρα του ότι δηλητηριάζει την κοινωνία, δεν ταιριάζει με τον πολιτικό πολιτισμό και τον εποικοδομητικό διάλογο που οφείλουν οι πολιτικοί να ασκούν σε μια χώρα που θέλει να κοιτάζει μπροστά.

Οι άναρθρες κραυγές, ο φανατισμός, οι προσωπικές επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους -όποιες κι αν είναι αυτές- δεν βοηθούν τη χώρα να βγει από το αδιέξοδο, αλλά πολύ περισσότερο δεν βοηθούν σε κανένα επίπεδο τον πολίτη να διαμορφώσει εμπεριστατωμένη άποψη για τα κοινά.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που στο σύνολό του έχει κρατήσει μια στάση σεβασμού απέναντι στον πολίτη, διατυπώνοντας -στην πλειονότητα των περιπτώσεων- με νηφαλιότητα τις θέσεις του και τις προτάσεις του για την επόμενη ημέρα και το τι πρέπει να γίνει για να πάει η Ελλάδα καλύτερα σε όλους τους τομείς.

Ο πολιτικός πολιτισμός που είναι συνυφασμένος με τη συμπεριφορά, την επικοινωνία και την αντιπαράθεση των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους και των υποψηφίων, αποτελεί την πραγματική ουσία της δημοκρατίας.

Ο πολιτικός πολιτισμός επομένως αποτελεί κύριο ζητούμενο στις μέρες μας.

Οι υποψήφιοι είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν είναι αντίπαλοι. Είναι συμπολίτες μέσα στις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να έχουν ένα κοινό στόχο: να βελτιώσουν την γειτονιά, την πόλη την Περιφέρειά, στην οποία ζούν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του απόψεις, το δικό του τρόπο δραστηριοποίησης, τις δικές του διαφορετικές προτάσεις για το πώς βλέπει την πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια και με ποιο τρόπο θα αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα προς όφελος του Έλληνα.

Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της δημοκρατίας. Ο διάλογος!

Επομένως, το επόμενο διάστημα τα κόμματα και οι εκφραστές τους, ας αλλάξουν το γκρίζο σκηνικό. Ας πορευτούν δημιουργικά μέσα στις τοπικές κοινωνίες, ας μιλήσουν με ευπρέπεια και με ουσιαστικές προτάσεις στον συμπολίτη μας.

Να μην επηρεαστούν τα κόμματα και οι εκφραστές τους από τις σειρήνες του πολιτικού φανατισμού και ενός πολιτικού λόγου που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Όσες παλιές νοοτροπίες και πρακτικές έχουν πληγώσει την πατρίδα μας ας αποτελέσουν παρελθόν και ας χαράξουμε όλοι μαζί ένα νέο ελπιδοφόρο και με προοπτικές μέλλον.

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο ΜΕΤΡΟ για εργαζόμενους και τουρίστες

Το ΜΕΤΡΟ αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό μέσο εξυπηρέτησης των εργαζομένων για την προσέλευσή τους στην εργασία τους και απόλυτα ταυτισμένο με την καθημερινότητα των πολιτών, που σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες προσπαθούν για το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως, αυτό το αξιόπιστο μέσο που σχετίζεται με τη συνολική μετακίνηση των πολιτών, κατάφερε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να το μεταβάλλει μέσα σε μία ημέρα σε μέσο συνεχούς ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και χαοτικής κατάστασης.

Η αλλαγή που επέφερε η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» το τελευταίο διάστημα στον τρόπο μετεπιβίβασης των επιβατών από και προς το Αεροδρόμιο, όπου τουρίστες με κάθε είδους αποσκευές αναγκάζονται να σταματούν στον Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, για να μεταφερθούν από την μία πλατφόρμα στην άλλη, προκειμένου να ταξιδέψουν προς και από το αεροδρόμιο, δημιουργούν καθημερινά εικόνα χάους και ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβαίνοντες που στριμώχνονται σε όλους τους χώρους του ΜΕΤΡΟ.

Η κατάσταση πραγματικά είναι τραγική και αδικαιολόγητη και αφήνει πολλαπλές αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας από όλο τον κόσμο, ενώ επιβαρύνει την καθημερινότητα των χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ και ιδιαίτερα τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, που τα τελευταία χρόνια είχαν βρει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς για να μετακινούνται.

Με το δεδομένο ότι το ΜΕΤΡΟ συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των οδικών αξόνων από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, στην μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι κατανοητό ότι είναι κομβικής σημασίας η άρτια λειτουργία του όπως άλλωστε πρέπει να είναι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Επομένως είναι αποφασιστικής σημασίας η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρουν άμεσα το προηγούμενο καθεστώς επιβίβασης και μετεπιβίβασης στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, αποκαθιστώντας την καθημερινότητα των πολιτών και την ομαλή μετακίνηση των χιλιάδων τουριστών.

Περισσότερα Άρθρα...